Så här är det

att bo ensam - att äta ensam - att sova ensam. Det är så mycket hemskare än att bo tillsammans med en familj som plågar en. You don't know what you have until you no longer have it - so to speak..


Nu cyklar jag hem, har franskaläxa och psykologi att göra tills imorgon. Glad över att jag köpte Marabouchoklad igår? OM jag är!Hejsvejs                                          ♥

Superbt!

Nu tänker jag cykla ut på staden, inhandla strumpbyxor, möta systern som har plockat med lite grejer till mig, ladda mitt busskort och sen cykla hemåt. Så blir det duscha och packa :)

Kl 16.23 rullar jag ner till Köpenhamn tillsammans med Signe, Natasha & Tina. Resten av kvällen och natten återstår att se!

Ha en trevlig fredag


Pussen                                                                  ♥


Oh really?Jag har tydligen
haft denna bloggen i 2,5 år snart. Inte aktivt i och för sig men ändå. Frågan är om jag förtjänar ett "Grattis!" eller ett "Varför är du så jävla envis/fast i ditt förflutna?"(ditt förflutna = låter mer dramatiskt än vad det är)

Som om allting har förändrats fast ingenting har hänt

Det är konstigt det här livet man lever. Utan att undra eller fundera så funkar det som man kan tro att det ska. Men minsta längre tankegång och ifrågasättning gör att små och stora ting förändras. Kanske inte radikala förändringar. Kom däremot ihåg att även små ändringar kan vara viktiga.

Bara för att jag är liten så är jag inte oviktig (vilket borde vara mitt motto nu när jag tänker efter)

Detta skulle dock
inte bli ett blogginlägg om min längd, utan mer om min tillvaro som den är just nu. Och jag kan hälsa att den är precis så älskvärt lagom kaosartat att man inte kan må annat än bra! Efter att jag har funderat lite från och till över mig själv och ja, livet är kanske att överdriva, men situationen just nu, har jag kommit fram till att det finns en sak som får mig att må bra - fastän jag blir lika överraskad varje gång. Denna saken råkar vara de tillfällen då jag blir totalt överväldigad, förvånad och då det är så sinnessjukt oväntat att något ska ske eller hur något/någon är.

Det oväntade är
det jag förväntar mig. Förmodligen är det därför som jag älskar att ha något helt omöjligt att tråna efter - fascinerad som jag blir över att se om jag lyckas eller inte att få det jag vill ha. Allt detta har förföljt mig i ett motto under fem år eller liknande: "Jag strävar efter det som jag inte kan få". Jag har en förkärlek för ordet omöjligt.

Och nu när jag läser igenom det jag nyss präntat ner så inser jag att ingen annan än jag förmodligen förstår vad jag menar. Vilket såklart är helt underbart. Då har ju ni också lite trevligt att fundera på!Jag kan helt ärligt erkänna att jag är totalt nöjd med hur allt ser ut just nu. Dagarna springer iväg mot julhelger! (Vilket påminner mig om att jag ska skicka ut inbjudningar till Jul-kak-knyt-kalaset ikväll) Och alla älskar vi ju julen med stort J - fastän man inte behöver älska precis ALLT med den ;)


Bjuder på en hemsida med kläder att titta på men absolut inte röra, eftersom det förmodligen skulle göra så att du inte kan roa dig överhuvudtaget på ett bra tag. Men ja som sagt, titta kan man alltid!
www.bluefly.com


Just det! Måste bara MÅSTE nämna att det blir clubbin' i Köpenhamn på fredag med Natasha, Signe & Tina :) Är det något som gör en motiverad till att plugga satan under en vecka så är det utgång med heta väninnor och snygga danskar! (Ok då, jag har väl någon slags kärlek till danskar men jag lovar de ÄR snygga!)


Men nej nu tvingar jag mig själv att läsa klart i Un sac de billes och sen blir det lite läsning i Allt för min syster innan sängen kallar på mig!


Natti

Det tar lång tid att nå fram till en början

och då blir det torsdag.

Just nu längtar jag intensivt efter helg, efter karlshamn och efter ledighet i allmänhet. Det hade varit helt underbart att ha en helg där jag inte kände någon press alls att behöva plugga. Det behövs nästan alltid. Och nu börjar det lugna ner sig litegranna i skolan - inbillar jag mig. Det vore kanske bättre ifall det inte blev mindre i skolan att göra, för efter jul gäller det att vara påpåpå. Fokuserad och motiverad. Planerad.

Jag har väl egentligen en uppsats att skriva till imorgon, och egentligen en labb rapport också. Det blir gjort - klart det blir - frågan är bara när. Inte just nu i alla fall.

Jag vill skriva dikter och berätta om vardagliga ting i snygga formuleringar. Svenskalektioner skadar. Påverkar.

Lycklig är jag däremot för att det finns en massa snygga och förälskade människor runt omkring mig. Inte många ensamma. Det gör min ensamhet lite lättare att stå ut med. Fast det är klart. Om någon bara vill anfalla mig med intresse, snygghet och mystik så är det fritt fram. Alla medel är tillåtna - desto konstigare och förvånande desto bättre.

I'm open to suggestions.


Jag kortar ner mig själv idag. Försöker få lite skrivet på WLA2. Det ska gå bra det här. Det kommer gå bäst.


Trevlig helg!


Adjö                                                                 ♥

Let's take the train to anywhere


Hey november!

Det är läskigt när man själv inte inser hur snabbt tiden går. Ärligt talat, det är snart jul .. Men det är bara bra, för just nu ser jag fram emot julmys riktigt mycket. Alltihopa faktiskt - till och med julpynt verkar vara accepterat av min hjärna för tillfället! Det säger en del jag lovar och svär.

Fast det är klart. Hade jag fått byta ut julen mot låt oss säga sommar så hade jag utan minsta tvekan gjort det.

Gosh vad jag är hungrig. Var hemma igår från skolan pga illamående, yrsel och huvudvärk (låt oss anta att det var orsakat av influensavaccinet jag fick i onsdags). Och att vara sjuk i lägenheten i Kstad innebär att man inte kan göra mycket mer än typ sova, äta och stirra in i väggen. Ja, det och plugga om man skulle ha ork över till det. Detta gjorde att min gårdag såg ut såhär: Vakna runt 7.25 och bestämma sig runt kl 8 att det blir ingen skola idag. Sjukanmäla sig - försöka somna om. Sova fram tills klockan 11 då jag började fundera på att kanske det var dags att äta frukost. Ignorera tanken - somna om. Då klockan närmar sig 13 makar jag mig ur sängen och tuggar långsamt i mig lite frukost. Lägger sig i sängen, tycker synd om sig själv fram till klockan är 15.30. Inser att duscha är kanske en god idé. Tänkt och gjort.

Duschen hjälpte kan jag hälsa. Den och kopparna kaffe jag hällde i mig tillsammans med en panodil. Lyckades skriva klart en uppsats (!) men hoppade mer eller mindre över middag (två mackor - räknas ej i min värld). Så idag, då jag bestämt mig för att för en gångs skull vakna i god tid och hinna med att fixa mig och allt, vaknar jag i vanlig ordning kl 7.25 = för sent! Hinner bara äta en macka för att sen cykla till skolan.

Så här sitter jag alltså hungrig. Som det ser ut just nu så hoppar jag lunch också (jag är verkligen sjuk på mer än ett sätt just nu) men jag har ett äpple i skåpet som jag strax tänker tugga i mig.

Nämnde jag förresten att jag slutat för dagen men sitter kvar i skolan ändå? Jodå, så är det. Har nyss skickat in uppsatsen jag skrev klart igår och fixat diverse ärenden på internet. Väntar på att systern ska sluta skolan så vi kan bege oss ut på jakt efter fars-dag-present. Och så ska pappa dyka upp i Kstad för vi ska till Elgiganten och diskutera bärbar dator. Så att cykla hem känns lagom onödigt - i min värld.

Ikväll ser det ut att bli budget-utgång med Tina. Detta innebär zero alkohol och fribiljett till Grand. Har man inte mycket annat bättre för sig så har man inte det :)

Imorgon stannar jag också i Kstad för där är någon slags modevisning på T-baren som jag ska gå på med Tina. Söndag åker jag däremot tåget hem till Asarum för att fira fadern.


Jag hoppas jag mår bättre ikväll och resten av helgen!

Puss&pet på er!                                                                  ♥

RSS 2.0