Talar utan pauser skriver utan mellanrum slåss utan ord

Det är läskigt stilla nu. Som om inget händer men allting kommer att hända. Livet har tagit en paus och det som trots allt händer är mer enkla stunder än riktiga händelser. Det är dramatiklöst, ochockerande och glöms bort oerhört mycket snabbare än snön smälter sig sönder.

Vad sägs om att Du försvinner snabbare än snön denna gången? Okej? Lugnt?
Tack.


Jag har inte tid att tänka men allt detta lugn gör att hjärnan plockar fram sådana saker som man slutat fundera på för länge sedan. Hjärnsubstansen måste trimmas till beachen 2010. Problemsubstans. Den måste bli tight så som min kära vän Natashan brukar säga. Just nu är min hjärna otight. Därför längtar den sig bort från oralspress och examspanik till händelser från en annan tid. Min upplärda färdighet att analysera och tolka har visat sig ha förödande konsekvenser och jag hatar att övertänkafunderaöver. Konstant. (och nu börjar jag tänka franska istället)

Tautologi
- torde vara det ordet som står mig närmast hjärtat. Hyperbol, oxymoron och assonans säger jag bara! Jag är så äckligt hjärntvättad nu så min substans inte längre är sig själv utan mer en genomskinlig, trögflytande sörja som jag knappt har användning för.
Någon som annonserat ut en hjärna som passar mig? Jag är inte så kräsen just nu. (Inte imorgon heller)Ju längre jag går ju närmare kommer jag tillbaks. Ju fler steg jag tar desto lättare trampar jag på samma ställe. Ju mer hjälp jag får hur ska jag någonsin hitta mig själv?Googlade universitet i Prag innan idag förresten. Hittade ingenting. Kände mig meninglös. Förstod varför jag inte ska plugga vidare direkt efter studenten. Jag vet inte vad jag vill. Jag vet inte var jag vill. Jag vet inte OM jag vill. Men jag vet att jag måste.

Frågan är: kriminologi, landskapsarkitekt, media&kommunikation, franska&italienska eller kanske något annat av alla de roliga intressena jag absolut inte har? J'aime moi-même - sans doute.

En annan sak
jag älskar är hemligheter, mystik och allt som är okänt. Nya städer och att gå vilse. Åhå vilsen i en storstad! Förlåt nu blir jag rörig här. Jag älskar såklart att hitta rätt också. Men inte förrän man varit vilse och orolig och sådär i en stund.


Hur kommer det
sig att jag tar alla mina tankar och utan att överhuvudtaget skapa nåt samband skriver ner allting här och komprimerar allting i ett och samma inlägg istället för att dela upp det i flera stycken som med jämna mellanrum laddas upp istället? Jag är nog inte så smart.
(Det är nog inte du heller)Nej ge mig nytt syre och nya äventyr and I'll be happy to bring you some logical sentences about me and the rest. Until then I'll stay complicated, surreal and extraordinary. Och svensk, fastän jag hatar allt med det och lite till.Swayaway
So beautiful, so sad, so true, so... Me

 

Good times for a change.
See the luck I've had, can make a good man turn bad.
So please please please let me, let me, let me,
let me get what I want this time.

I haven't had a dream in a long time.
See the life I've had, can make a good man bad.
So, for once in my life, let me get what I want,
Lord knows it would be the first time,
Lord knows it would be the first time.

100122 - it ends today

Sitter i biblioteket och väntar på att Olivia ska sluta plugga matte med Fredrik så att hon och jag kan gå och fika och prata och fika och prata lite till :) Efter det springer jag och möter Cassandra på stationen, vi lagar mat hemma hos mig och sen blir det antagligen något litet småfestande i Hässleholm. Imorgon är det plugg och förmodligen Chocolate med Natashan på kvällen.

En lagom ansträngande (om man bortser från pluggandet) och allmänt mysig helg med andra ord!

Nästa vecka är det allvar som gäller. Likadant veckan efter det och efter det.. Håll tummarna för att jag inte bryter ihop!Adieu mes amies


100119 - Lullaby for the taken

Idag har jag varit sämst på precis allt. Inte min dag direkt men jag mår inte sämre för det! Faktiskt :)

Jag har insett en sak. Eller egentligen en massa saker men denna är det jag vill ta upp idag; att denna terminen så är ensamhet en helt annan sak. Visst upplever jag en hel del ensamhet med tanke på att jag bor själv osv, men det känns som en självvald ensamhet och inte en uppgiven ensamhet. Jag har väl alltid varit lite av en ensamvarg antar jag, men denna gången så är jag ensamvarg med ett uppdrag. Eller mer flera uppdrag och ett mål - studenten.

Jag måste vara ensam så att jag får tiden att göra de saker som behövs göras. Vilket är en del och dessutom viktiga saker. Betygsgrundande. Och tidskrävande. Som för att göra saken ännu värre så är det mycket muntliga redovisningar och jag h a t a r sådant. "Att prata är ju det enklaste!" - yeah right ..


Ville väl mest förtydliga att jag trivs i min ensamhet och att jag kommer att vara en tråkig och dryg person mer eller mindre konstant fram till Juni. Efter att ha bläddrat lite i almanackan insåg jag dessutom att jag inte alls kommer komma hem den 5 februari nästa gång. Närmare den 19 februari - lagom till sportlovet! (Om ens då, med tanke på att hela sportlovet måstemåstemåste verkligen måste ägnas åt revision)

Den som lever får se helt enkelt!

Pussen  ♥© Quentin JOURDRAN


Rocket science

Idag tänkte jag upplysa er och mig om att jag har inte pojkvän. Så då har vi rett ut det direkt. Hade kunnat ägna ett helt inlägg om stress idag känner jag, och det bara för att jag inte är det minsta stressad just nu. Okej lite, eftersom jag nyss märkte att jag ska med tåget om mindre än en timme. Men i skolväg och annat runtomkring så är det stressfritt. Dock så går det i vågor hela tiden och idag orkar jag nog bara inte vara stressad - är trött och seg istället.

Det blir inget längre inlägg denna helgen, utan väldigt kort och koncist med ovanligt många bilder istället!

Hade en mysig
fredag hos Lisa med henne och Simon, och i och med det så har hela helgen bara blivit väldigt lugn och fin. Till och med festen hos Timo igår (som var rolig och fartfylld) kändes lugn och fin. På det bästa sättet då såklart.

Så här bjuder
jag på några små godbitar från förra lördagen då det var middag hos Lisa och sen Compa, men även från gårdagens hattparty :)

Fire away!


Lördag 9/1

 

 

 

 

Hattparty 16/1

 

 

 

 

 


 

 

 

Denna underbara bilden på Tina får avrunda!

Stort TACK till alla som gjort dessa helgerna kalasbra :)

 

Nu har jag ett train to catch, möjligen kommer jag inte hem alls nästa helg för ska till Hässleholm och umgås med Cassandra på fredagen och så Signe med flera på lördagen (vilket innebär att jag inte kommer till Khamn) och så fick jag höra att vi ska ner till farmor och farfar helgen därpå.. Så det blir hej Khamn nästa gång den 5 februari!

 

Kärlek

 

 

 


Som man bäddar får man ligga?

Som om mitt liv någon gång kunde vara det lilla normalt? Tydligen icke. Herregud att jag lyckas och herregud vilket udda lov det har varit! Gårdagskvällen slår också en hel del rekord. Men så trevligt det blev! Först middag hos Lisa, lite spelande, lagom drickande och sen en runda till Compagniet av alla ställen - men det funkade utmärkt :)

Kan ju också vara roligt att nämna att det är ingenting som funkar i det här huset idag. Allting har valt att lägga av på samma gång:
Pappa gnällde över att han visst inte har behov av en micro - och så slutar micron att fungera
Det visar sig dock att det endast hade med elen att göra - då lamporna i mitt rum inte funkade alls
Pappa kollar proppar och hittar nåt fel med värmepannan eller liknande
Elen är tillbaks men
Tvättmaskinen vill inte fungera efter att elen gått
Ugnen blir inte varm - men plattorna fungerar
Lamporna i mitt rum blinkar fortfarande i otakt
Värmen håller på att försvinna i hela huset - elementen är kalla

Så här står vi alltså, utan ugn, tvättmaskin och värme (men med en fungerande micro). Ibland bara älskar jag faktumet att jag flyr tillbaka till lägenheten senare ikväll. Med tillhörande ugn och värme :)


Jag ska ta
tag i mitt liv nu. Skolan ska bara göras utan att tappa koncentrationen och jag måste bestämma mig vad som ska göras med M och med mina s.k. känslor. Jag är ännu mer förvirrad nu än vad jag var för två dagar sedan - och det är allvarligt.

Tur att det blir rutin i mitt liv imorgon igen då det är lektioner på schemat. Kan inte skada iallafall.


Nu ni överger jag detta. Återkommer med uppdatering om en vecka eller liknande. Hoppas ni har koll på livet!
Fy i helvete vad kallt det är ..


Pussen


UPPDATERING: Inget varmvatten heller ;) hahaha

100107 - torsdag

Uppe i lagom god tid idag - särskilt om man jämför med alla andra dagar detta lov - och det bara för att vi ska iväg och flytta böcker. En trevlig familjedag à la Elmstedt. Men jag klagar inte för sen ska jag HEM till Kstad :) Plus att M kommer och hälsar på mig ikväll!


Nu dör bloggen för ett bra tag framöver, med några få undantagsinlägg, för nu börjar skolan igen och jag har fortfarande inget internet i lägenheten..Ha de fint

Vad ser vi då vi ser bakåt?


2oo8 var året då hela livet vände upp och ner och man stannade ute längelänge så blev 2oo9 året då mycket hände men på ett lugnare och vuxnare vis. I överlag så var det förmodligen mitt mest upptagna år då jag inte hade tid med sånt jag ville, utan var tvungen att göra sånt som inte direkt lockade, egentligen. Skolan blev med ens allvarlig och jag arbetade på riktigt för första gången i mitt liv. Alltså ett väldigt allvarligt, upptaget och lite tradigt år om jag får säga det själv. 2oo9 toppades dessutom med en hel del förändringar och tappa-bort-sig-själv. Allmän förvirring och en hel del tårar.

 

Kort sammanfattat månad för månad:

Januari:
Efter ett underbart nyårsfirande och ett avslut på 2oo8 som bestod av permanentat hår och mitt första riktiga förhållande så såg det ut som jag hade koll på livet. Det bestämdes att jag skulle flytta till en lägenhet i Kristianstad – inget mer pendlande för mig! Basket, Betnér och blond.

 

Februari:
Det var mycket att umgås med flickorna i Khamn och i mitten på månaden tog förhållandet med E slut. Livet som singel fortsatte samtidigt som jag sökte typ 1000 jobb till sommaren. Slet hårt i skolan. Systern fyllde 20 år.

 

Mars:
Gammal kärlek dök upp första gången detta året. Glädjen var dock kortvarig. Mycket plugg och vi åkte till Köpenhamn med franskan för att gå på fransk mässa – sövande till 90 %. Tonade håret brunt och kände mig som en annan människa. Lisa fyllde 18 år vilket firades med buller och bång. Jag mådde sämre och sämre, vem var jag?

 

April:
Lägenheten blev min, dags att flytta in! Jag var kärlekskrank och ytterligare en gammal kärlek dök upp utan förvarning. Och samtidigt vibrerade det mellan mig och kod 26 under påskhelgen. Förvirrad och stressad till tusen. Jag & Natashan invigde min balkong med pannkakor, jordgubbar och banan under vackert vårsolsken. Upptäckte och knarkade Milow. Minsta kusinen Eric fyllde 1 år. Månaden avslutades med en spännande fredag/lördag med Lisa & Lina då allt gick snett hur vi än gjorde!

 

Maj:
Firade en mysig och nykter valborg i Åhus med söta vänner och kort därefter konfirmerade sig lillebrorn. Jakten på kärlek fortsatte i stil med att inte leta alls. Plugg plugg tjohej. Det var IB-fest med tema Cartoons&Superheros och jag var utklädd till Lilla My. Började fundera över vad begreppet Hemma egentligen betyder.

 

Juni:
Äntligen sommarlov! Jobbade ideellt på Ringamålafestivalen tillsammans med Anna under tre dagar. Sydde mig en klänning. Festade in sommarlovet samtidigt som Signe firade sin 18-årsdag och gav samtidigt upp allt hopp om att någonsin få min snygge dansk. Jobbade på Bokia ihop med Lina. Hade en underbar midsommarafton inne hos Sara i stan. Vibrationerna mellan mig och kod 26 exploderade. Och jag kände mig snygg. Jag var snygg.

 

Juli:
Inleddes med helg i Kalmar med släkten för att fira min och kusin Marcus 18-årsdagar. Och sen bar det av – 3 veckor i Frankrike och jag insåg att jag inte hade någon aning om hur eller vem jag var. Lärde känna världens finaste Cassandra. Förlorade något jag aldrig får tillbaka. Kom hem och allt började gå sönder runt omkring mig.

 

Augusti:
Inleddes med Magnus Ugglas underbara revy med systeryster! Hade 1,5 vecka matte i skolan innan skolstart. Misslyckat festande och gråten fanns i närheten. Malmöfestivalen med Tina gav mig nytt syre precis innan skolan satte igång igen och jag var ensam i Kstad. Gammal kärlek dök upp för andra gången detta året. Blinkade och ett antal vänner försvann.

 

September:
Träffade N för tredje gången i mitt liv och denna gången såg det ljust ut. Hemskt mycket skolarbete. N bokstavligen åkte iväg till andra sidan jordklotet. Lina fyllde äntligen 18 år och det blev utgång och jag flirtade med D. Veckorna var kaosartade. Livet var mer komplicerat än förut.

 

Oktober:
Hade en mysig halvhelg i Göteborg tillsammans med Cassandra, Tekla och Noor. Även en viss Åktobeer-fest hanns med och jag mådde bättre. Skrev klart min Extended Essay – check! Natashan hade 18-årskalas och var för första gången ute i Kstad. Kollade balklänning och hittade knappt inget. Månaden avslutades med höstlov som bestod av bl.a. middag med Anna, Disneykväll med Martini, film med Elin, utgång en onsdag i Khamn med Natashan & Tina, firning av Sandra med utgång och sist men inte minst maskerad hemma hos Malin & Henrik. Kan ha varit det bästa lovet detta året!

 

November:
Präglades av en massa inlämningar i skolan. Även en vaccination hanns med. Besökte Lunds Universitet – funderade över framtiden – fikade med Amanda! Alla pusselbitar började falla på plats och livet var rätt harmoniskt. Åkte till Köpenhamn med Signe, Natashan och Tina och festade så vi knappt mindes var vi var.


December:
Nostalgi nostalgi på alla sätt och vis. Jobbade helger på Bokia. Var sjuk väldigt mycket – omotiverad därtill. Planerade ett jul-kak-knyt-kalas i lägenheten som inte blev av. Det snöade extremt mycket och vi hade en vit jul! Hade jullov och blandade folket i Khamn med små besök i Kstad. Blev så blond som jag aldrig tidigare i livet varit. Tog tummen ur röven och ansökte om körkortstillstånd – snart övningsköra alltså. Juldagen på Harrys med trevligt folk. Nyårsafton hos Ida med trevligt folk – pussade på M.

 

Inte världens bästa år, men man måste ha nergångar för att ha uppgångar anser jag. Att 2010 kommer bli ett uppgångens år tvivlar jag inte ett dugg på!

 

 

Hej med er!


100106 - onsdag

Nu börjar slutspurten på jullovet och det gäller att utnyttja alla minuter och sekunder man har till övers. Dagen skulle egentligen börjat med att träffa Lisa en kort stund men planerna ändrades, sånt som händer. Istället panikar jag lite mer över vad som ska tas med tillbaka till lägenheten och när och hur det ska komma dit. Det är ju inte bara jag och en resväska kläder denna gången, utan stolar som snoddes till nyårsaftonen och en spegel bland annat. Och sen behöver jag ju inte endast packa ner en väska med de kläder som ska finnas i lägenheten utan jag måste även packa en väska med kläder och annat viktigt till fredag - då jag ska till Malmö :)

Så idag blir det allmänt packa och plocka ihop och skriva små check-listor om jag orkar vara sådan. Efter middagen sen hoppar jag på tåget till Bromölla där M plockar upp mig, så får jag äntligen se hur han har det hemma hos sig! Hur och när jag kommer hem ikväll är ett problem jag löser under kvällens gång.

Imorgon, torsdag, ska
hela familjen hjälpa mamma att flytta på ett helt bibliotek till ett annat rum. Det kan ju ta sin tid det men det blir nog spännande.. Sedan hoppas jag på att pappa kör mig direkt till lägenheten så har jag lite tid där den kvällen att plugga eller fixa med vad som kan tänkas behöva fixas.. Måste köpa basvaror också. Länge sedan som det var så tomt på matfronten som det är där nu. Så det är väl torsdag. Frågan är alltså om jag ska packa ner saker och dylikt att ta med till Kstad då, eller om pappa kör mig dit en gång till på söndagen?

Fredag sen
i alla fall! Lite plugg med Natasha och så ska vi lösa ett problem med mat innan vi tar tåget ner mot Malmö och Tina med flera. Kommer dessutom träffa Amanda! :) Middag med trevliga tjejer och sedan utgång står alltså på schemat den kvällen/natten.

Lördag - Söndag
är svårare att planera då jag bara antar att jag åker Malmö-Khamn på lördagen och sen får skjuts till Kstad av pappa på söndag kväll. Men, samtidigt känns det lagom onödigt att åka hela vägen hem på lördagen om jag ska till Kstad ändå på söndagen. Problemet är bara då att jag måste ha packat dit alla grejer redan på torsdag. Undrar om det ens går?


Har som sagt lite att fundera och panika över idag. Och då vill jag helst bara sätta mig ner i soffan och se på en film. ICKE! Hm.. möjligen kan jag packa en resväska med kläder redan nu och så kan ju pappa bara packa ner den i bilen på söndag och köra själv till mig i Kstad?

Jag löser detta ska ni se!


Kyssen

Lisa Ekdahl - Det är en nådHennes hud minns dina händer
Än blossar hennes kind av din kyss
Och hennes läppar minns dina läppar

För jag hörde henne tala i sömnen nyss
Och hon sa allt det där hon ständigt förnekar
Hon talade om dig och era vackra lekar

Hon sa:
Passion av det slaget är en nåd som drabbar få
Det är en nåd att få sådan kärlek och ett brott att låta den gå
Det är en nåd att få sådan kärlek och ett brott att låta den gå

Hennes hud minns dina händer
Ett minne fyllt av välbehag
Det har hon sagt mig i sömnen om natten
Men hon nekar bestämt nästa dag

Hennes nekan är intelligent och verbal
Men då hon talar i sömnen är hon långt ifrån sval

Hon sa:
Passion av det slaget är en nåd som drabbar få
Det är en nåd att få sådan kärlek och ett brott att låta den gå


I just can't stop

Det där ofattbara. Det där som inte borde ha hänt, och definitivt inte just nu, har hänt. Och han finns överallt. Vilket är en ren bedrift då det är mig vi diskuterar. För det brukar ta längre tid för mig att falla än 5 dagar. Perfekta kyssar eller inte. Men han är som han är, och det är svårt att veta om jag gillar det eller inte. Kanske är det det som gör att han fortsätter springa runt i huvudet på mig. Jag förstår mig inte på honom. Och detta samtidigt som jag trodde mig ha världens mest självklara bild av hur han var. Så insåg jag att jag hade fel.

Inte på alla punkter visserligen. Men på vissa viktiga punkter. Vilket gör honom speciell.

Han verkar ha två sidor - kontraster - som blandas eller står var för sig. Tatueringar och bilintresse möter mjukhet och musik. Och allt blir bara så perfekt på något vis. För han är som jag: lite här och lite där, lite si och lite så, och komplicerad samtidigt som enkel.

Han förstår humor. Min humor och de flesta andras humor. Lite tyst och mystisk. Helt klart intresserad. Av mig. Bara det är en bedrift anser jag. "Var inte så hård mot dig själv" Men om inte jag är det, vem är det då?Hade kunnat fortsätta skriva om honom i en halv evighet och till slut hade det bara blivit ointressant både för er och för mig. Så jag slutar här. Tänker inte ta upp ämnet M mera om det nu inte skulle bli något större rabalder. Den som lever får se och just nu lever jag bara för stunden.Nu ska jag återgå till pluggeriet. Har visserligen börjat men jag känner mig själv och vet att jag måste pressa mig själv lite till innan jag ger upp med tanken att "nu har jag iallafall pluggat en hel del" för oftast har jag knappt börjat plugga då jag ger upp..Hejsvejs

Here we go again

Är åter i min känslomässiga bergochdalbana och det jag hela tiden får till nåt svårt är egentligen superlätt. Varför kan inte min hjärna förstå det? Dèja vu-upplevelse dessutom, vilket gör att jag jämför fram och tillbaka. Utan att komma fram till om det är bra eller dåligt.

Otippat
ja. Men det är ju sånt jag älskar.. Eller?

Jag vill sluta fundera. Jag måste sluta fundera. För annars gör jag om samma sak en gång till.

"Ville bara säga att denna fredagen kunde man inte ha utnyttjat mkt bättre" - jag och hans doft går nu och sover. För att sova på saken. Kan inte skada i vilket fall. Nej jag kan inte släppa denna. Jag är bara dum som ens tänker tanken.


Gonatt

Don't say so!

"Var fan har du varit i hela mitt liv?"


Nytt år nya upplevelser!


Önskar mig härmed lycka till med allt :) Äta middag nu och sen blir det intressant så intressant..

Pusshej

RSS 2.0