Le huitième jour en France

Hej dar hemma!

Ni ser, det blir nagra dagar mellan inlaggen. Sa mkt att gora, sa lite tid.. Nu sitter jag iaf igen pa mediateket for att bara ta det lugnt och kontakta omvarlden lite. Jag hade ocksa planer pa att skaffa gmail sa att jag kunde skicka hem ett mail till mamma & pappa, men de verkar ha blockat alla slags mailstallen har sa det skets sig ratt sa rejalt.

Idag har jag antligen fatt mojligheten att ga lite for mig sjalv pa stan! superskont ska ni veta (jag ar inte en san som orkar vara social hela tiden) plus att jag o Cassandra behovde lite tid ifran varann eftersom vi nu borjar ga varandra pa nerverna sa att saga.. Alonetime is nice :)

Sen sist jag skrev sa har vi varit pa besok i Cannes (ni vet, filmfestivalstaden) och pa Marineland och sett spackhuggarshow, riktigt bra bada delarna! Imorgon ar det Monaco och Monte Carlo som galler och sen pa sondag ska vi till Nice :) trevligt trevligt..

Skolan kunde varit varre faktiskt, med tanke pa att jag last franska i 6 ar sa ar det inget nytt direkt, men det ar anda bra for vi gar igenom de jobbiga delarna som conditionell och subjonctif (det ar inte enkelt inte) och sa pratar vi mkt. Hela STS-rorelsen kunde ju varit battre, med planering och sa men annars flyter det pa bra!

Igar flyttade det in annu en dansk in hos oss, sa nu ar vi 3 danskar och 2 svenskar som bor i samma lagenhet. Det ar inte direkt trangt men jag undrar hur vi ska fa plats vid middagsbordet ikvall.. Ikvall ar det forresten volleynight! Vilket betyder volleyboll pa nagon strand. Ska bli skitkul, alskar volleyboll!


Har skickat vykort, men har tre stycken kvar att skicka till sa det ska jag jaga pa stan idag hade jag tankt!
Jag saknar er dar hemma ska ni veta, och som nagon sa idag sa hade det varit harligt att fa aka hem for en dag och sen komma tillbaka ;) fortfarande lite sur over att jag missar ostersjo ocksa men jag kommer over det om ett tag. Hoppas jag..


Kommer inte pa mer att skriva nu.
(Kan tyvarr inte heller ladda upp nagra bilder..)
Hoppas att allt ar bra iallafall!


Bisous                                                                     ♥

Le deuxième jour en France

Bonjour!
(jag funderar pa att skriva allt pa engelska eftersom det saknas bokstaver i detta land, men det blir svenska iaf denna gang. Ni klarar detta ska ni se!)
+
(om ni undrar varfor det ibland ar ett q dar det ska vara a sa ar det pga att de har bytt plats pa tangentbordet, samma sak med m fast dar m:et ska vara ar det nu , bara sa ni vet ...)
+
(jag vill ocksa fortydliga att vi bor i Antibes men att vi ibland ocksa befinner oss i Juan-les-Pins. Det ar tex dar som vi gar i skolan. Man skulle kunna saga att vi befinner oss pa tva stallen samtidigt. Jag lovar, jag ar fortfarande forvirrad!)

Just nu sitter vi pa ett mediathèque i Juan-les-Pins mest for att se hur allt funkar med internet och sant, men ocksa for att har ar lite kallare an ute. Men man ska inte klaga heller! Igar var det iofs mkt varmare an idag (moln moln moln) och vi som tankte badat idag eftersom det inte hanns med igar...

Lite snabbt bara hur allt har gatt till kanske; jag har under dessa tva dagar kommit pa en massa att skriva om men nu har det saklart forsvunnit. Iallafall:
- Jag och pappa kom till Kastrup (redan dar marktes det hur forvirrat det var bland ledarna; nagat som bara blir varre o varre om jag ska vara arlig)
- Jag motte Cassandra (en tjej fran Hholm) och ett tu tre sa upptackte vi att vi faktiskt skulle bo ihop. Elle est superbe trots sin ringa alder ;) Behover jag ens namna att jag utan tvekan ar bland de aldsta?
- Vi flog fran Kastrup runt kl 16.00 och kom fram till Antibes lite innan 23.00
- Madame och Messieur hamtade oss (mig, Cassandra och tva danska tjejer som heter Julie och Louise) och det finns inte ord for hur snalla och underbara M och M ar. Ett exempel: de sover pa golvet sa att jag och Cassandra kan sova i deras sang! ja, ni ser..
- Och ja - det ar vaaaarmt! okej inte idag kanske? men igar var det helt sjukt..

Nu vagar jag inte sitta har mer, for om min tid tar slut sa far jag skriva om allt en annan gang och sa kul ar det inte att ge sig pa detta tangentbord!

En sak till!
Man far inte ga in pa hotmail eller nagat pa dessa datorer sa mail funkar tyvarr inte.
Sa har ni nat att saga eller fraga sa far ni allt kommentera har skulle jag tro!


Hoppas ni har det bra hemma!
Imorgon reser vi till Cannes over dagen :)

Pusss                                  ♥


Up, up and awaaaay!

Just nu pågår packandet för fullt. Jag har ännu inte vågat packa ner kläderna i resväskan, för då känns det som om jag inte kan packa upp och om. Både mamma och pappa anser att jag har lagt fram för lite kläder för att vara borta i tre veckor, men eftersom jag mer eller mindre alltid åker hem från resor med en massa oanvända kläder så tänker jag denna gång packa "för lite" och hoppas att det är lagom. Lagom är bäst. 

Imorgon blir det först en impuls-klippning - håret MÅSTE försvinna innan jag blir tokig. (och känns det ovant eller det mot alla odds blir värre än innan så har jag tre veckor på mig att vänja mig innan jag måste visa det för resten av mitt liv). Sedan lite andra småärenden. Grillning och tårta här hemma på kvällen innan jag och pappa åker ner till farmor & farfar. Detta för att ha närmare till Kastrup = vi behöver inte gå upp lika tidigt på onsdag för att bege oss till flygplatsen.

15.40 går flyget till Paris.
Sedan vidare flyg 2,5 h senare mot flygplatsen i Nice.
Resten av resan fyller jag på efterhand skulle jag tro. För mer vet jag helt ärligt inte om. Känns läskigt men spännande.


Jag hoppas och önskar att jag får tid och tillfälle till att skriva här då & då.
Så ni blir uppdaterade.
Men jag lovar ingenting så har jag ingenting lovat!Dessutom: Hipp hipp hurra till mig som idag fyller 18 :)


Adieu mes amies!                                 ♥
RSS 2.0